Noutati
   
Produse pentru constructii
NOUTATI

Masa de spaclu din cadrul sistemelor de termoizolare la exterior – CERTIFICARE conform SR EN 998-1:2004/AC:2006

 

Mortarele pe baza de ciment utilizate ca grund (masa de spaclu) pentru  nivelarea placilor termoizolante din polistiren (cu inglobare de plasa din fibre de sticla), in cadrul sistemelor de termoizolate la exterior, nu se mai introduc pe piata romaneasca cu Agrement Tehnic.

Incepand din anul 2010 aceste produse vor fi supuse certificarii conform standardului SR EN 998-1:2004/AC:2006 (Specificatie a mortarelor pentru zidarie. Partea 1: Mortare pentru tencuire si gletuire).

 Acest standard specifica definitiile si conditiile de performanta finala.

Standardul se aplica mortarelor pentru tencuire/gletuire realizate industrial pe baza de lianti anorganici pentru utilizare exterioara (tencuire) si interioara (gletuire) la pereti, plafoane, stâlpi si pereti despartitori.

 

SISTEME ETICS – Certificare voluntara

Procedeele de termoizolare si finisare a fatadelor cladirilor  nu se mai introduc pe piata romaneasca cu Agrement Tehnic.

Incepand din anul 2010 ele se vor CERTIFICA in sistem voluntar  conform standardului SR EN 13499:2004  (Produse termoizolante pentru cladiri. Sisteme compozite de izolare termica la exterior – ETICS, pe baza de polistiren expandat. Specificatie).

Standardul specifica cerintele pentru produsele fabricate industrial pentru sisteme compozite de izolare termica la exterior (ETICS) pe baza de polistiren expandat, livrate ca un set si utilizate ca izolatie termica la cladiri. Standardul descrie caracteristicile produsului si include proceduri de încercare, marcare si etichetare

 

URBAN INCERC – noua denumire pentru INCERC

In temeiul art. 108din Constitutia Romaniei republicata, al art. 11, 17 si al art. 18 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 57/2002privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si avand in vedere Hotararea Guvernului nr. 637/2003pentru aprobarea Regulamentului-cadrude organizare si functionare a institutelor nationale de cercetare-dezvoltare,

   Guvernul Romaniei adopta HG nr.1398/18.11.2009 - Hotarâre pentru înfiintarea, organizarea si functionarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare în Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila „URBAN-INCERC”:

   Art. 1. -

(1) Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila "URBAN-INCERC" se infiinteaza si va functiona in baza Ordonantei Guvernului nr. 57/2002privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a prezentei hotarari, ca institut national de cercetare-dezvoltare, persoana juridica romana, in coordonarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

   (2) Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila "URBAN-INCERC", denumit in continuare INCD URBAN-INCERC, se infiinteaza prin comasarea prin fuziune a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii si Economia Constructiilor - INCERC Bucuresti cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Urbanism si Amenajarea Teritoriului - URBANPROIECT Bucuresti si cu Centrul National de Cercetare-Dezvoltare si Documentare pentru Constructii, Arhitectura, Urbanism si Amenajarea Teritoriului - CDCAS, care se desfiinteaza.